'The door to Hell' moet meer toeristen aantrekken

Midden in de Karakum woestijn, een woestijn dat bijna 70% van Turkmenistan bedekt, ligt een zeer opmerkelijke krater. De krater wordt door de bewoners 'The door to Hell' genoemd, maar is ook bekend onder de naam 'de Darvaza gaskrater'. Helaas is deze bijzondere bezienswaardigheid nog niet erg populair onder buitenlandse toeristen.

De autoriteiten in Turkmenistan hopen dit te veranderen, onder andere door meer bezoekers aan te trekken. De Darvaza gaskrater kan een belangrijke toeristische trekpleister worden voor het behoorlijk geïsoleerde land. Gelukkig komt daar langzaam wel verandering in, want de belangstelling stijgt en niet alleen onder de lokale bevolking.

Het bezoeken van de Darvaza gaskrater kan een redelijk gevaarlijke activiteit zijn voor toeristen, maar dat is ook waarom het voor avontuurlijk ingestelde toeristen aantrekken kan zijn. De punt van de krater wordt niet omheind en als je wilt kan je zo op de rand gaan staan. De brandende krater kan dus erg aantrekkelijk zijn voor voor toeristen die iets extreem willen doen. Turkmenistan zal er dan ook alles aan doen om het land te promoten met de krater als een van de belangrijkste bezienswaardigheden voor avontuurlijke reizigers.

De Darvaza gaskrater is in de jaren '70 ontstaan toen tijdens een Russische gasboring het hele boorstation door de grond zakte. Om het ontsnappen van giftige gassen te voorkomen werd toen de boel aangestoken. Tot op de dag van vandaag brand het nog en levert het vooral 's nachts mooie plaatjes op.

https://www.youtube.com/watch?v=NcaqW_oa3Mg

0
Reactie geschreven door @

Leuke plek om te barbecueën ;)

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel