Ontdek waar de locals naartoe gaan in Bangkok, Thailand

Bangkok is zo’n stad waar je ofwel gillend gek wordt ofwel meteen verliefd op wordt. Maar dat de Thaise hoofdstad bruist en leeft is een zekerheid, ook voor de inwoners zelf.

Toeterende tuktuks, moderne hoogbouw en kraampjes waar ze curry en noedels verkopen bepalen grotendeels het straatbeeld van Bangkok. Een cocktail drinken in een van de skybars is een populair avondje uit. Veel reizigers die vervolgens zin hebben om tot in de vroege uurtjes te dansen gaan naar de populaire Koh San Road.

Bij het koninklijk paleis en de tempels staan vaak lange wachtrijen, want iedereen wil de hoogtepunten van Bangkok bekijken. Het is een stad van uitersten, een stad die een enorme aantrekkingskracht heeft op ontelbaar veel mensen van over de hele wereld. Maar waar brengen de inwoners van Bangkok zelf eigenlijk hun vrije tijd door?

Drijvende markten

Drijvende markten waren vroeger een van de belangrijkste manieren om handel te drijven in Bangkok. Inmiddels hebben de waterwegen in de hoofdstad plaats gemaakt voor wegen over land. Gelukkig zijn er nog genoeg van zulke markten overgebleven die je vandaag de dag kunt bezoeken.

Een van de meest populaire markten is ongetwijfeld de drijvende markt van Damnoen Saduak. Deze markt ligt ongeveer honderd kilometer buiten Bangkok, dus echt om de hoek is het niet. Toch is het een enorme trekpleister, met name voor toeristen.

Wil je weg van de massa? Er zijn meer drijvende markten in en rondom Bangkok, waar voornamelijk de lokale bevolking inkopen doet en van een lekkere maaltijd geniet.

In het weekend ontdek je bijvoorbeeld de authentieke sfeer op de drijvende markt van Khlong Lat Mayom en de Ampawha Floating Market. Liefhebbers van lekker eten zijn bij de markt van Tha Ka op de juiste plek. Thaise verkopers bieden hun spullen en etenswaar aan vanuit de boot, maar inmiddels zijn veel markten flink uitgebreid, waardoor er ook kraampjes aan de oevers staan. De meeste markten zijn alleen in het weekend open. Zoek daarom van tevoren even de openingstijden op.

Verplaats jezelf per boot door de stad

Bangkok is een netwerk van waterkanalen, die klongs worden genoemd. Wie het traditionele leven in Bangkok wil ontdekken vaart met een Thaise longtailboot door de klongs. Een boottocht is de ideale manier om het leven langs het water te ervaren. Kinderen zwaaien vrolijk vanaf de waterkant, terwijl hun moeders je toelachen. De oudere generatie geniet zwijgend van de zon, zittend op de veranda. Het is niet voor niets dat dat Bangkok ook wel het Venetië van het Oosten wordt genoemd.

Groene parken en bioscopen

Het Sri Nakhon Khuean Khan Park is een heerlijke plek om te ontspannen of bijvoorbeeld te fietsen.

Op een zonnige namiddag genieten veel locals van de natuurrijke omgeving in en rondom Bangkok. Het Sri Nakhon Khuean Khan Park aan de oever van de Chao Praya is bijvoorbeeld een heerlijke plek om te ontspannen, waar je wordt omringd door diverse tinten groen.

Een andere plek waar de Thaise bevolking graag tijd doorbrengt en de hitte ontloopt is de bioscoop. De meeste mensen gaan naar de standaard voorstelling, maar het is ook mogelijk om een VIP ticket te kopen. Dan liggen in de zaal een kussen en een dekentje voor je klaar en krijg je zelfs een glaasje champagne. Veel Thai nemen echter zelf hun dekentje mee naar de film.

Thais boxen

Het Lumpinee Boxing Stadium is een overdekte sportarena dat is uitgegroeid tot het symbool van het moderne Muay Thai.

Het Thai boksen, ook wel Muay Thai genoemd, is in Thailand net zo populair als voetbal in Europa. Er is haast geen betere plek te verzinnen waar je jezelf kunt mengen tussen de lokale bevolking dan bij een wedstrijd boksen. Aan testosteron en adrenaline is er geen gebrek in het Lumpinee Boxing Stadium en het Ratchadamnoem Stadium in Bangkok. Verschillende keren per week worden er wedstrijden gehouden en tickets kunnen bij de entree worden gekocht.

Laatst gewijzigd op:

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel