Thaise Similan eilanden krijgen rust van massatoerisme

De Similan eilanden zijn adembenemende eilandjes in de Andamanse Zee en een paradijs voor duikliefhebbers. In al die jaren dat de eilanden een ware droombestemming waren heeft de natuur het echter zwaar te verduren gehad.

In antwoord hierop heeft de Thaise overheid de eilandengroep minimaal 5 maanden lang gesloten voor toeristen. Koh Tachai, het idyllisch eilandje tussen de Similan eilanden en de Surin eilanden, blijft zelf nog veel langer gesloten.

De directeur-generaal van het departement van 'National Parks, Wildlife and Plant Conservation' (DNP) deelde gisteren mee dat de eilanden gesloten blijven tot 15 oktober. Hierdoor moet de natuur voldoende tijd krijgen om zich te herstellen.

Marine parken

Het sluiten van de eilanden is onderdeel van een groter plan om de onderwaterwereld te laten herstellen. Hierdoor blijven ook verschillende marine parken maanden lang gesloten.

Voor het eilandje Koh Tachai zal meer tijd nog zijn om te herstellen, want dankzij de vele honderden toeristen per dag is het eiland zwaar beschadigd. Om geen bedreiging te vormen voor de natuur zou het eiland eigenlijk nog geen honderd bezoekers per dag aankunnen.

Verboden trips

Alle tour operators zijn maanden geleden al op de hoogste gesteld. De verkoop van reizen naar het eiland Koh Tachai is echter bij sommige gewoon doorgegaan.

Tour operators die de wet overtreden zullen aangeklaagd worden en direct hun licentie verliezen. Ook waarschuwt de overheid toeristen om niet misleid te worden door operators die toch een prachtige trip aanbieden in de periode dat de eilanden gesloten zijn.

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel