De gevaarlijkste wandelpad ter wereld heropend weer in Spanje

Na meer dan een decennium gesloten te zijn, zal het pad dat wordt omschreven als “Het gevaarlijkste wandelpad ter wereld" niet langer ontoegankelijk zijn voor het publiek dankzij een grootschalig reconstructieproject.

Dankzij de heropening op maart 26 beschikt het Spaanse wanderpad Caminito del Rey over een rotswand promenade die 100 meter hangt boven de rivier de Guadalhorce. De route, die begint in het dorp El Chorro in het zuiden van de provincie Malaga, bestaat al sinds het begin van de vorige eeuw en was oorspronkelijk gebouwd om arbeiders toegang te geven tot twee waterkrachtcentrales.

In de loop der jaren was de staat van de promenade verslechterd en na een reeks van dodelijke ongevallen in 1999 en 2000 had de overheid de toegangspunten tot het wandelpad afgebroken.

Net op tijd voor de Spaanse Heilige Week

De heropening die volgt na meer dan een jaar sinds de wederopbouw valt samen met de jaarlijkse Heilige Week vieringen (Semana Santa) van Spanje. De week voor Pasen wordt daar dan uitbundig vormgegeven met diverse godsdienstige plechtigheden (processies).

Het wandelpad

Volgens de Spaanse krant El Pais heeft de provinciale overheid 5,5 miljoen euro uitgegeven aan het project.

De hele route van het pad is 7,7 kilometer lang, waarvan 2,9 kilometer aan normale wandelpaden (promenades) en 2,9 kilometer aan houten wandelpaden die of aan de bergwand of over openingen zijn gemaakt. Het meest bekende gedeelte is de Balconcillo de los Gaitanes brug, die het dorpje Gaitanes Gorge overspant. Toerisme ambtenaren vertellen dat de hele route afleggen tussen de vier en vijf uur kan duren en dat is inclusief een aantal steile hellingen.

Reserveren en bezoeken

Toegang zal gratis zijn voor de eerste zes maanden nadat het wandelpad heropent op 26 maart 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=mi9B9pqIeQg

Bezoektijden zijn 10:00 tot 17:00 van 1 april tot 31 oktober en 10:00 tot 14:00 vanaf 1 november tot 31 maart.

Degenen die het willen bezoeken kunnen een plek op de officiële website Caminitodelrey.info reserveren. Dit moet maximaal twee maanden vooraf gebeuren. Bezoekers van de Caminito del Rey zijn dan ook via de aanschaf van het entreebewijs verzekerd voor eventuele ongevallen. Inmiddels hebben meer dan 35.000 personen al een reservering gemaakt.

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel