De goedkoopste manieren om Ibiza te bereiken

Feesten tot de zon opkomt, idyllische baaien, witgekalkte huisjes en hippiemarkten; Ibiza is een eiland van contrasten en er is voor iedereen wat wils. Maar hoe vertrek je nu goedkoop naar het veelzijdige Ibiza?

Ibiza behoort tot de Balearen, een Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee. Mensen van over de hele wereld voelen zich aangetrokken tot deze bijzondere plek. De jetset brengt de vrije tijd door in luxueuze villa’s met privézwembaden, terwijl even verderop hippies in de buitenlucht kamperen en van hun vrije levensstijl genieten. Jongeren komen voor het bruisende uitgaansleven en gezinnen met kinderen willen de prachtige natuur van het eiland ontdekken.

Bereikbaar per vliegtuig

De meest logische manier om naar Ibiza te gaan is per vliegtuig. Vliegen is snel (2,5 uur met een directe vlucht), comfortabel en gemakkelijk als je naar het eiland wilt gaan. Maar een retourticket tussen Amsterdam en Ibiza is al snel 100 euro en kan zelfs oplopen tot 300 euro. Je kunt besparen op jouw vliegticket, maar hoe?

Door oplettendheid en flexibiliteit. Behalve Schiphol zijn er nog meer vliegvelden in de buurt vanwaar je naar Ibiza kunt vliegen. Woon je in het zuiden van Nederland? Dan is het vaak zowel gemakkelijker als goedkoper om vanaf vliegveld Eindhoven te vertrekken. De lowbudget vliegmaatschappij Ryanair vliegt vanaf Eindhoven namelijk ook naar Ibiza.

Wie bij de grens met Duitsland woont kan ook kiezen voor vliegveld Düsseldorf-Weeze. Ook vanaf daar vertrek je voordelig met Ryanair naar het eiland. Bovendien vind je soms erg gunstige vliegtickets met een vertrek vanaf Brussel.

Probeer indien mogelijk het duurdere hoogseizoen in de zomer (van mei tot oktober) zo veel mogelijk te vermijden, want ook dan lopen de kosten voor een vliegticket al snel hoog op.

Last minutes en vroegboekkorting

Via Skyscanner kun je vluchten met elkaar vergelijken. Je kiest simpelweg een land of vliegveld en een tijdperiode. Je kunt op een specifieke datum zoeken, maar ook flexibel zoeken in bijvoorbeeld de periode van een maand. Heb je al een datum in gedachten? Dan kun je via Skyscanner een prijsalarm instellen. Je ontvangt dan een e-mail wanneer de prijs van het vliegticket verhoogt of verlaagt.

Vakantieaanbiedingen schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Last minutes zijn erg populair en worden bijna iedere maand aangeboden. Ook de vroegboekkorting wordt door veel reisorganisaties aangeboden. Dit is een korting die je krijgt wanneer je ruim van tevoren een reis boekt. Houd deze bij verschillende reisorganisaties goed in de gaten!

Let ook op grote ticket sales in het voor- en naseizoen. Lastminute is in het hoogseizoen geen aanrader, want vaak zijn de tickets dan erg duur. In het laagseizoen (maart, juni, november) is het wel mogelijk om voor een redelijke prijs een lastminute ticket te bemachtigen. Als je toch voor het hoogseizoen gaat geld doorgaans; hoe eerder je boekt des te goedkoper je vlucht naar Ibiza zal zijn.

Bereikbaar per boot

Het is ook mogelijk om per boot naar Ibiza te gaan. De boot vertrekt vanuit verschillende Spaanse steden als Barcelona, Dénia en Valencia. Binnen enkele uren kom je lekker uitgewaaid aan op Ibiza. Een voetgangersretour is erg goedkoop, maar het is ook mogelijk om een retourticket voor een auto en de bijbehorende passagiers te kopen.

Bovendien varen er boten vanaf Formentera en Mallorca. Deze eilanden behoren net als Ibiza tot de eilandengroep de Balearen. Wie weet vind jij een extreem goedkoop vliegticket naar Mallorca en kun je een rondreis over de diverse eilanden van de Balearen maken.

Samen reizen

Je kunt vanaf het Spaanse vasteland de boot naar Ibiza nemen. Maar dan moet je nog wel eerst in Spanje zien te komen. Je kunt met de trein naar bijvoorbeeld Barcelona, maar dan kom je al gauw op dezelfde kosten uit als een vliegticket en de reistijd is veel langer.

Wil je het zo goedkoop mogelijk aanpakken? Dan is liften of carpoolen naar Spanje een mogelijkheid. Er zijn bedrijven zoals BlaBlaCar en Samenrijden.nl waar mensen aan elkaar worden gekoppeld om samen naar een bestemming te rijden. Zo deel je de reiskosten en bereik je op een gezellige en goedkope manier je bestemming!

Laatst gewijzigd op:

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel