12 redenen om Ibiza te bezoeken

Het is niet makkelijk om uit te leggen hoe interessant Ibiza kan zijn als vakantiebestemming aan iemand die het Spaanse eiland nog nooit heeft bezocht. Ibiza is namelijk veel meer dan alleen een eiland met veel clubs en bars.

In Ibiza ben je dan ook niet alleen in gezelschap van duizenden feestvierders, maar ook van bezoekers die komen voor ontspanning en de bezienswaardigheden die het eiland te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan de talrijke museums en grotten of de prachtige eilanden die Ibiza omringen. Iedereen kan zo zijn redenen hebben om Ibiza te bezoeken, maar er zijn toch minstens 12 redenen om 'het eiland met 300 dagen zonneschijn per jaar' toch minstens één keer te bezoeken.

1. Drukte in de nacht en rust in de natuur

Ibiza is een eiland van contrasten. Aan de ene kant drukke uitgaansplekken met massatoerisme en aan de andere kant prachtige wilde natuur en rustige locaties met dure villa’s waar dan ook veel bekende sterren te vinden zijn. Je kan dus helemaal los gaan op vakantie, maar ook lekker de rust opzoeken hier.

Als je vooral van rust houdt kan je het beste in de maanden april en mei het noordelijke deel van het eiland bezoeken. Grote disco's zijn dan veelal gesloten en je zit dan ook niet in de buurt van grote feestlocaties.

2. Het uitgaansleven

Het uitgaansleven is voornamelijk voor jongeren een paradijs. Feesten is er altijd bij, alles kan en alles mag. Iedereen hier is in de stemming voor een feestje en de plek is erg mooi, er valt van heel wat meer te genieten dan hier in Nederland op bijvoorbeeld een van de wadden eilanden.

3. Het klimaat

Ibiza staat ook bekend om zijn heerlijke mediterraanse klimaat! Vooral in het hoogseizoen is de zon er altijd bij, met in de maanden mei, juni, juli en augustus de meeste zon. De hemel is strak blauw en overal is die prachtige zee te zien, met temperaturen van soms wel 24 graden Celsius! Er staat vaak een heerlijk windje. Echt perfect om lekker met een cocktail aan de bar of op het strand in de zon van jouw vakantie te genieten.

4. Een klein eiland

Het eiland is met 210 kilometer aan kustlijn en ongeveer drie keer het formaat van het waddeneiland Texel niet heel erg groot, wat voor een gezellige sfeer zorgt. Je zit gegarandeerd dicht bij de heldere zee en ook veel andere plaatsen zijn eenvoudig te bereiken.

5. Spaans, Engels of Frans

De spreektaal in Ibiza is Spaans, maar door het toerisme zijn er veel medewerkers en inwoners die prima Engels spreken. In de toeristencentra kun je vaak ook aardig terecht met alleen Frans. Bij een instituut zoals 'Instituto de Idiomas Ibiza' kan je ook tijdens jouw vakantie een cursus Spaans volgen. Los daarvan heb je dus genoeg mogelijkheden om jouw Spaans of Engels flink te verbeteren.

6. Hippie cultuur

Het eiland is op de een of andere manier erg aantrekkelijk voor hippies, wat niet alleen zorgt voor een relaxte internationale sfeer, maar ook voor superleuke en gezellige hippiemarkten. Vroeger was Ibiza het Mekka van hippies, maar om tegenwoordig nog echte hippies te kunnen ontmoeten zul wat meer moeite moeten doen.

7. De omliggende eilanden

Omdat er veel eilandjes bij Spanje horen is Ibiza niet het enige eiland dat het bezoeken waard is. Wilt je ook eens ergens anders een bezoekje brengen, in een net iets andere omgeving, dan kan je je makkelijk verplaatsen naar de omliggende eilanden. Vooral als je graag overdag wat meer wilt zien van cultuur en musea is het aan te raden niet alleen maar op Ibiza te blijven.

Ibiza behoort tot de eilandengroep de Balearen. De Balearen bestaat uit vier hoofdeilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), twee kleinere eilanden (Dragonera en Cabrera) en nog honderden andere kleinere eilanden.

8. Altijd een plekje over

Door het massatoerisme is Ibiza heel wat gewend wat het aantal bezoekers betreft en is er eigenlijk altijd wel plek over. Het is verstandig om het hotel of een andere verblijfplaats van te voren te boeken, maar de kans is aanwezig dat je snel toch wel ergens terecht kunt. Ook zijn er erg veel restaurantjes en kroegjes, dus je hoeft je geen zorgen te maken alle restaurant volgeboekt zijn of dat je geen enkele kroeg meer inkomt.

9. Meer dan het nachtleven

Naast het bruisende nachtleven valt er op Ibiza nog veel meer te ontdekken. Natuurlijk moet er genoten worden van de prachtige natuur, maar er zijn ook nog een aantal oudere bouwwerken die een karakter geven aan het eiland en een blik geven in het verleden.

10. Ook met een relatief laag budget te doen

Een reis plannen naar Ibiza is niet ingewikkeld en uw budget kan relatief laag blijven. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe je van plan was te reizen, maar er zijn altijd erg veel aanbiedingen te vinden en voor zo’n mooie vakantie is een vliegtuigticket naar Ibiza het zeker waard. Zowel met Transavia, Ryan Air als Vueling (vanaf Eindhoven) kan je redelijk goedkoop naar Ibiza vliegen.

Overnachten zal niet altijd goedkoop zijn, maar je hoeft niet perse de hoofdprijs te betalen. Ten noorden van Ibiza stad kan je bijvoorbeeld een aantal goedkope campings vinden. Daarnaast zijn ook ten zuiden van de stadsmuren vaak goedkopere kamers te vinden.

11. Verkenning is makkelijk

Als je er niet zo van houdt zelfstandig op verkenning te gaan, maar wel het eiland wilt verkennen kan dit zo opgelost worden. Er zijn namelijk talloze gidsen en rondleidingen die je alles over het eiland kunnen vertellen en je kunnen laten zien wat voor jou interessant is.

12. Watersport

Profiteer van wat het eiland te bieden heeft met een tocht met een bananenboot of het huren van een jetski. Als je wat avontuurlijker bent ingesteld is er ook nog parasailing. Er worden ook vele excursies naar leuke plekjes georganiseerd die enkel en alleen bereikbaar zijn via het water.

Kajakken behoort ook tot de mogelijkheden en kan in Ibiza ook gewoon op zee. Iets wat steeds populairder wordt, maar je hebt er wel een goede conditie voor nodig. Het is een leuke manier om al peddelend Ibiza te verkennen, terwijl je kan uitrusten op de mooiste plekjes van het eiland.

Laatst gewijzigd op:

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel