Vliegveld Changi is opnieuw de beste ter wereld

Ook dit jaar is Singapore Changi Airport opnieuw gekozen als beste vliegveld ter wereld. Dat werd bekend gemaakt tijdens de 2014 World Airport Awards in Barcelona, Spanje. Vorige jaar kreeg het vliegveld ook de meeste stemmen van vliegreizigers.

Het Zuid-Koreaanse Incheon International Airport in Seoul is dit jaar tweede geworden. Schiphol, ook bekend onder de naam “Amsterdam Airport”, staat op de vijfde plaats van de in totaal tien gekozen vliegvelden wereldwijd.

Singapore Changi Airport heeft er alles aan gedaan om zich continu te verbeteren en tegelijkertijd de kwaliteit te blijven waarborgen. Er is veel aandacht besteed om het verblijf op het vliegveld zo aangenaam mogelijk te maken. Het vliegveld is in 1981 opgericht en heeft vele faciliteiten, waaronder een betaalde lounge voor ontspanning, slaapruimtes, luxe rookruimtes, een vlindertuin, een zwembad en een gratis bioscoop. De Internationale luchthaven Changi is vanwege zijn formaat dan ook een wereld op zichzelf.

De World's Best Airport award is het resultaat van onderzoek gedaan door Skytrax, een internationaal bedrijf dat zicht bezig houd met reisonderzoek. Er zijn in totaal ruim 12 miljoen passagier ondervraagd op bijna 400 vliegvelden wereldwijd.

Laatst gewijzigd op:

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel