Tot 2015 visum vrij reizen naar Mongolie

Vanaf heden in het mogelijk om zonder visum Mongolië te bezoeken. Door deze nieuwe mogelijkheid in combinatie met het 'Welcome to Mongolia' campagne hoop het land meer toeristen aan te trekken.

Bezoekers uit ruim 42 landen kunnen Mongolië binnenkomen zonder een visum aan te vragen. Tot en met 31 december 2015 kunnen toeristen zonder veel gedoe de ruime gastvrijheid van het land ervaren.

De Mongoolse cultuur kan zeer makkelijk omgaan met mensen met verschillende religieuze en culturele achtergronden. De Mongolen vinden het ook erg leuk om mensen uit andere culturen te ontmoeten en om nieuwe dingen te leren. Dit is door buitenlanders niet onopgemerkt gebleven en door de geschiedenis heen zijn ze dan ook geprezen om hun openheid en gastvrijheid. Nu kunnen dus buitenlanders uit 42 landen dit eenvoudig zelf ervaren.

De nieuwe regeling is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen, vanaf de datum van binnenkomst.
Bij een bezoek aan Mongolië ondervind je als toerist een boeiende mix van eeuwenoude tradities en moderne ontwikkeling. Mongolië staat veelal bekend om zijn adembenemende natuur en het typische eeuwenoude authentieke nomadenleven.

De populairste bestemming in Mongolië is het Naadam Festival in juli. Dit is ook de drukste toeristenmaand van het land. Mongools worstelen maakt onder andere onderdeel uit van dit populaire festival. Verder zijn de Gobi woestijn, Khuvsgul Lake, klooster Erden Zuu, Altan Tavan Bogd National Park en het Terelj National Park erg in trek.

https://www.youtube.com/watch?v=v1-Oz0MkApY

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel