Malta wilt meer medisch toerisme

De regering van Malta is van plan om op verschillende gebieden het medisch toerisme te bevorderen. Aangezien de toeristische sector van Malta herstelt van een recente daling is de regering is van plan om medisch toerisme in verschillende vakgebieden te gebruiken om het toerisme van het land te bevorderen.

Voorgaande promotiecampagnes waren mislukt door een gebrek aan coördinatie en gebrek aan focus. Ook was de overheid niet bereid om voldoende geld uit te geven.

Malta kan een behoorlijke hoeveelheid medisch toeristen aantrekken, maar niet zonder hulp van de overheid, volgens een Duitse chirurg die een praktijk heeft opgezet in Malta. Chirurg Ulrik Rebers en zijn vrouw Xenia Lorenz Rebers hebben een internationale knie en heup centrum geopend, waar ze operaties aanbieden bij het St. James ziekenhuis.

De chirurg heeft in Malta duizenden patiënten gehad in de afgelopen jaren, maar bijna allemaal waren het inwoners van Matla, in plaats van mensen die naar Malta zijn gegaan voor behandeling. Hij stelt dat het nu een goed moment om op EU-landen te richten.

De chirurg ziet het Verenigd Koninkrijk en Nederland als de belangrijkste doelgroepen. Niet omdat het voor hun geld zou besparen, maar omdat voor dergelijke operaties lange wachtlijsten bestaan. De derde doelgroep is Rusland, aangezien Malta goedkoper is dan Rusland zelf. De chirurg stelt dat, hoewel Malta duurder kan zijn dan Azië, voelen veel Europeanen zich voor een medische behandeling comfortabeler in een land met Europese regelgeving. Daarnaast is het land al bekend als vakantiebestemming en is het met een paar uur vliegen makkelijk bereikbaar.

Volgens de overheid heeft Malta een uitstekende gezondheidszorg. Het land heeft moderne ziekenhuizen en er is tevens een regionaal ondersteunend netwerk van gezondheidscentra. Malta heeft al wederzijdse afspraken op het gebied van de gezondheidszorg met Australië en met het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor hebben mensen met de Australische of Britse nationaliteit, die niet langer dan één maand op de eilanden verblijven, recht op gratis medische zorg en behandeling in een ziekenhuis op Malta of Gozo. Bezoekers van het eiland die een speciale medische behandeling ondergaan, moeten een doktersrecept of een brief van de huisarts meenemen, voor het geval zij speciale medicijnen nodig hebben.

Laatst gewijzigd op:

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel