Kenia vervangt visum bij aankomst met eVisa

Reizen naar Kenia kon voorheen zonder visum. Je moest dan wel bij aankomst op een internationale luchthaven een visum aanvragen. Je stond dan even in de rij bij het Visa Department Enquiry Bureau, waarna je een visumformulier moest invullen in ruil voor stempel of sticker in je paspoort. Vanaf 1 september 2015 is dit echter niet meer mogelijk.

Voortaan moet je vooraf online een visum aanvragen als je bijvoorbeeld op vakantie wilt gaat naar Kenia. Dit kan je doen via de website immigration.ecitizen.go.ke, waar je een eVisa kan aanvragen.

Via de website kan je je aanmelden en een visumtype uitkiezen. Daarna krijg je een formulier die je moet invullen. Betalen kan alleen met een creditcard.

Een online visumaanvraag zou binnen 24 uur verwerk moeten worden. Als alles is goedgekeurd is krijg je het eVisa via e-mail opgestuurd. Deze moet je dan uitprinten, zodat hem in Kenia bij aankomst kan overhandigen aan de immigratiebeambte. Het eVisa is geldig voor 90 dagen nadat het is verstrekt.

Naast het aanvragen van een eVisa kan je natuurlijk ook nog steeds offline een visum aanvragen bij de Ambassade van Kenia in Den Haag.

0
Reactie geschreven door Albert oosterom @

Helaas. Nav bovenstaand bericht met 6 paspoorten langs ambassade. Daar worden dus geen visa meer afgegeven. Alles moet online. En pas op niet te vroeg aanvragen. Wachten tot minimaal 90 dagen voor het einde van je vakantie. Maar is dat echt zo? .

1
Reactie geschreven door Albert oosterom @

Het Visum is 90 dagen geldig vanaf vertrek. Als je het via evisa aanvraagt heb je het visum binnen een paar uur in de inbox van je evisa account. Let op: dus niet in je email.
https://account.ecitizen.go.ke/register

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel