De 11 leukste activiteiten in Hurghada, Egypte

Wat ooit begon als een klein vissersdorpje is uitgegroeid tot de populairste vakantiebestemming van Egypte en een stad vol mogelijkheden voor leuke activiteiten.

Hurghada is in feite een 38 kilometer lange lint langs de Rode Zee. Luchthaven Hurghada is het drukke vliegveld van de Egyptische badplaats en ligt net buiten de stad.

Sakkala is het moderne toeristische centrum van de stad. Vanaf daar heb je in de zuidelijke richting een lange kuststrook waar ook de meeste hotels liggen. Dahar (Downtown Hurghada) is het oudste deel van Hurghada, waar de grootste Arabische markt (soek) van de stad zit.

Hurghada is echt een stad die op zichzelf staat, want in de omgeving zijn nauwelijks steden van vergelijkbare grootte te vinden. Gelukkig valt er in en rondom de stad genoeg leuke dingen te doen!

1. Snorkelen tussen de dolfijnen

Lijkt het jou een leuke en unieke ervaring om te zwemmen met dolfijnen? In Hurghada kan dat bijvoorbeeld in een privé zwembad met sfeervolle muziek op de achtergrond. Maar als je liever in de open zee een wilde dolfijn wilt tegenkomen zijn er ook verschillende boottochten mogelijk. Je kan dan gaan snorkelen in gebieden waar dolfijnen veel voorkomen en prachtige koraalriffen in een kleurrijke onderwaterwereld ontdekken.

Met een beetje geluk kom je ook kleine dolfijntjes tegen, die samen met hun moeder mee zwemmen en soms ook echt speels zijn. Het zal een ervaring zijn die je niet snel zal vergeten!

2. Een woestijn safari met de quad

Eén van de leukste actieve manieren om de woestijn te ontdekken is door middel van een quad excursie. Onder leiding van een gids scheur je met een vierwielaangedreven quad de woestijn in via diverse parcours.

Z’n excursie is erg leuk om te doen en kan gecombineerd worden met een kennismaking met de lokale bevolking, genieten van een waterpijp en eventueel een gezellige barbecue.

3. Duikboot excursies

In Hurghada is het ook mogelijk om een unieke en spannende onderwater excursie te maken met een duikboot. Op die manier geniet van een fantastisch uitzicht op de onderwaterwereld van de Rode Zee zonder nat te worden.

De Sinbad Submarine is een modern schip voorzien van 18 ramen en plek voor 44 gasten. In deze duikboot kan je lekker achterover leunen, ontspannen en het onderwater ecosysteem van de Rode Zee van dichtbij ervaren! Je bent dan ongeveer 50 minuten onder water en je bereik een diepte van 22 meter.

4. Een excursie naar Luxor

De tempel van Hatsjepsoet in Deir el-Bahri, tegenover de stad Luxor.

Ondanks dat het 280 kilometer rijden is en je bijna 4 uur onderweg kan zijn is een excursie naar Luxor een populaire optie. Ook binnen een dag Luxor bezoeken is mogelijk, hoewel je dan vroeg moet opstaan en laat zal terugkomen.

Luxor is een populaire plaats dat omgeven is door vele archeologische sites. De vele interessante bezienswaardigheden zijn voornamelijk restanten uit de tijd dat het onder de naam Thebe de hoofdstad was van Opper-Egypte.

Een dagexcursie naar Luxor is zeker de moeite waard als je in Hurghada bent. Je kan dan bijvoorbeeld met een Nederlandstalige gids de Vallei der Koningen bezoeken en de geheimen achter de vele oude monumenten ontdekken.

Tegenover de stad Luxor ligt ook een complex van dodentempels en tombes genaamd Deir el-Bahri. Hier vind je ook de tempel van Hatsjepsoet, dat een huis van miljoenen jaren was en diende om de verering van koningin Hatsjepsoet eeuwig voort te zetten.

5. De Giftun eilanden verkennen

De Giftun eilanden liggen vlak voor de kust van Hurghada en Makadi Bay en zijn kleine paradijsjes die per boot te bezoeken zijn. In de meeste hotels kan je z’n boottocht eenvoudig boeken.

Je vindt in dit beschermde natuurgebied hagelwitte stranden, een glasheldere oceaan met prachtige koraalriffen vlak onder het oppervlaktewater. Met een beetje geluk kom je naast de kleurrijke exotische vissen ook dolfijnen en verschillende soorten zeeschildpadden te zien. Een excursie naar deze eilanden is dus ideaal om een dagje te ontspannen en op een bijzonder mooie locatie te duiken.

6. Het Aquarium in Hurghada

Hou je niet van snorkelen of duiken? Het Aquarium in Hurghada (Hurghada Grand Aquarium) biedt je de mogelijkheid om naar alles wat in Hurghada onder water beweegt te kijken zonder nat te worden.

In het begin van de tour kom je terecht in een tropische regenwoud, waar je bijvoorbeeld waterratten of een enorme meerval kan tegenkomen. Daarna kan je de onderwatertunnels doorlopen of de dierentuin verkennen. In totaal zijn er duizenden verschillende soorten dieren te zien, waaronder verpleegsterhaaien, groene zeeschildpadden en gevlekte adelaarsroggen

Het nieuw gebouwde aquarium biedt een leuk uitje voor zowel kinderen als volwassenen. De tour duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur en de ingang prijzen zijn erg betaalbaar.

7. Vaartocht naar Sharm el-Sheikh

Een koraalrif in het Ras Mohammed natuurpark.

Sharm el-Sheikh ligt op het Egyptische schiereiland Sinaï en vormt door het heldere kalme water van de Rode Zee een aantrekkelijke locatie om te duiken.

Een vaartocht naar deze badplaats met de superjet-veerboot duur ongeveer 1,5 uur en is erg leuk om te doen. Als je daar bent kan je bijvoorbeeld het nationaal park Ras Mohammed bezoeken. Daar aan de kust liggen naast honderden soorten koraal ook de restanten van de SS Thistlegorm. Deze locatie wordt dan ook gezien als één van de mooiste wrakduikplekken ter wereld.

8. Bezoek een bedoeïenendorp

Vanuit Hurghada trek je landinwaarts naar de woestijn; bijvoorbeeld op een kameel, met een quad of per jeep. Onder begeleiding van een vriendelijke gids verken je de nederzetting van authentieke bedoeïenen. Je leer dan hoe dit gastvrije woestijnvolk leeft en schuift ook gezellig met hen aan tafel. Een unieke ervaring!

Bedoeïenen zijn voornamelijk Arabische woestijnbewoners in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Deze stammen leven vaak in tenten en leiden een nomadisch of semi-nomadisch bestaan. Het woord bedoeïen is afkomstig van het Arabische badawi, dat woestijnbewoner of nomade betekent.

9. Een dagje in Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh is een kustplaats in opbouw aan de Rode Zeekust in Egypte. Het ligt aan een beschutte baai op 20 kilometer ten zuiden van Hurghada en is een locatie waar golfers, duikers en windsurfers hun hart kunnen ophalen.

De naam betekent in het Arabisch "groene vallei" en verwijst naar de golfterreinen die aangelegd zijn en naar de vele palmbomen en andere aanplantingen die er te zien zijn. Voor de kust ligt het eilandje Abu Hasheesh, dat vooral een trekpleister is voor snorkelaars en duikers.

10. Uitgaan in het centrum

Papa's beach clubs

Hurghada kent een levendig nachtleven dat plaatsvind in de grotere hotels en op Village road. Populaire nachtclubs zijn Papa's beach club, het Hard Rock café en Little Buddha. Verder zijn er tientallen andere discotheken en honderden bars en terrassen.

Egypte is wel een voornamelijk een islamitisch land waar wordt neergekeken op alcoholgebruik. Voor toeristen zal het echter geen enkel probleem zijn om gebruik te maken van het ruime aanbod van bier en sterke dranken. Zolang je niet dronken over straat waggelt kan je er dus prima vermaken.

Voor de echte feestgangers onder ons zijn er verschillende moderne discotheken waar je kan feesten tot in de vroege uurtjes tussen gelijkgezinde toeristen uit heel Europa. De entree en drank zijn wel vrij prijzig, maar de sfeer en aankleding van de clubs maken dit meer dan goed.

11. Downtown Dahar

Dahar of Downtown Hurghada is het oudste gedeelte van Hurghada en ligt op een kwartiertje rijden van de toeristische kuststrook. Vanaf je hotel kan je bijvoorbeeld voor een vooraf afgesproken prijs een taxi nemen om dit historische gedeelte van de stad te bezoeken.

In Dahar is er een grote soek (Arabische markt) waar je naar hartenlust allerlei souvenirs, echte koralen en prachtige juwelen kan kopen. Let wel op met het kopen van papyrus, want de authenticiteit van deze vroege vorm van papier is alles behalve gegarandeerd. Ook moet je redelijk stevig in je schoenen staan, want de verkopers kunnen soms erg opdringerig zijn.

Laatst gewijzigd op:

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel