Enge hangbrug met glazen bodem geopend in Hunan, China

Haohan Qiao, de brug voor waaghalzen, is een 300 meter lange brug met een glazen bodem. Tijdens het oversteken van deze brug kan je de 200 meter diepe kloof onder je voeten uitgebreid bekijken.

Deze spectaculaire hangbrug is vorige week geopend en is te vinden in het Shiniuzhai National Park in de Chinese provincie Hunan.

De brug bestaat uit glazen platen gevestigd in een sterke stalen constructie. Elk van de glazen platen is 24 mm dik en 25 keer sterker dan normaal glas. Volgens de makers is de burg dan ook volledig veilig. Ook als het druk is en er toeristen op staan te springen.

De brug heet officieel 'Haohan Qiao' en was voorheen een houten brug voordat men ging experimenteren door een klein gedeelte te vervangen met glas. Begin dit jaar was besloten om de brug nog spannender te maken, waardoor China's eerste geheel glazen hangbrug ontstond.

https://www.youtube.com/watch?t=1&v=rncVMG-HaYI

https://www.youtube.com/watch?v=Hyv39DxQlFM

Nog een glazen burg, maar dan groter

De provincie wilt later dit jaar nog een andere hangbrug met een glazen bodem openen in het nationale park van Zhangjiajie. Deze moet 430 meter lang en 300 meter hoog worden en zal 's werelds hoogste en langste glazen brug worden. De bekende Israëlische architect Haim Dotan, die eerder het Israëlische paviljoen op de wereldtentoonstelling Expo 2010 ontwierp, heeft de burg ontworpen en wil hem mogelijk ook gaan gebruiken als catwalk.

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel