Phnom-Penh is een levendige stad met steeds meer nieuwbouw en grote imponerende gebouwen afgewisseld met armoedige vervallen wijken. Voor toeristen valt er genoeg te doen en te zien. Er zijn veel leuke kleine winkeltjes, markten (waar je moet uitkijken voor zakkenrollers) en restaurants. Voor weinig geld kan je er lekker eten en in een degelijk hotel verblijven. Net buiten Phnom-Penh liggen de bekende Killing Fields, wat niet heel bijzonder is, maar je moet het toch gezien en ervaren hebben.

Ook liggen er net buiten Phnom-Penh meerdere indrukwekkende tempels die het bezoeken waard zijn. De stad is zeker interessant voor als je een beetje historisch geinteresseerd bent en het loont ook om buiten de toeristische gebieden en buiten de stad de boel te verkennen.

Ondanks de armoede is het er erg veilig, ook voor vrouwen die alleen reizen. Zolang je maar je verstand gebruikt en niet bijvoorbeeld in de nacht buiten de stad gaat rondrijden. Nog iets wat je niet moet doen is iets van kinderen kopen of kinderen geld geven. Als je het wel doet moedig je kinderen (en hun ouders) aan dit fulltime te doen in plaats van naar school te gaan. Als een kind 5 dollar per dag bij elkaar kan bedelen verdient hij al bijna even veel als een bankmedewerker.

  • Algemene ervaring 9
  • Bezienswaardigheden en activiteiten 9
  • Nachtleven, bars en clubs 6
  • Veiligheid en kindvriendelijkheid 7
  • Voorzieningen en infrastructuur 6
  • Prijs-kwaliteitverhouding 10

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel