Soldaten vallen gevaarlijke sloppenwijken binnen in Rio de Janeiro

Vanwege het WK voetbal dat dit jaar in Brazilië gehouden wordt is de Braziliaanse overheid van plan om criminele bendes uit verschillende sloppenwijken op te pakken. Als onderdeel daarvan zijn vandaag 3000 soldaten een van de gevaarlijke sloppenwijken in Rio de Janeiro binnengetrokken. Hierbij worden gepantserde voertuigen, helikopters en tanks gebruikt. Ook het luchtruim van de Braziliaanse krottenwijk is afgesloten, waardoor vliegtuigen die het nabij gelegen vliegveld willen bereiken een omleiding moeten maken.

pic:data/vakantie/intel-images-original/47.jpg

In de aanloop naar deze grootschalige actie waren al ruim 2000 soldaten in de buurt van de sloppenwijken om voorbereidingen te treffen. Na de operatie blijven 2500 soldaten van een speciale elite-eenheid tot na het toernooi om de wijken te beveiligen.

Als sinds 2008 is de Braziliaanse overheid bezig criminele bendes aan te pakken in de beruchte sloppenwijken. Helaas voor de inwoners heeft het niet alleen positieve gevonden. Het gevoel van onveiligheid is flink gestegen. Ook het aantal overvallen is op sommige plekken toegenomen. Daarnaast hebben veel van de geweldige bendes zich verplaatst naar andere delen van Rio de Janeiro.

Jouw reactie

Jouw vraag in één zin.

Optioneel

Je e-mail adres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe reacties op jouw bericht.

Gerelateerde intel